Conferința regională ACSI - 22 octombrie 2016, Bistrițabistrita liviu

Acesta este un eveniment desfășurat pe durata unei zile și se adresează dascălilor și directorilor. Invităm cu drag dascăli și directori vorbitori de limba română sau engleză.

Tema conferinței: "Retrospectivă și celebrare în viața dascălului"

Cost: 30 lei pentru membrii, 35 lei pentru cei care nu sunt membrii

Locația: 

Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca
Extensia Universitară Bistrița
Str. Andrei Mureșanu, nr. 3-5
420117 Bistrița
 

On-line Formular de înregistrare - închis

Vorbitor principal: dr. Janet Nason

Program:

9:00 – 9:30 Sosire și înregistrare

9:30 – 10:15 Deschiderea conferinței și saluturi

10:15 – 11:30 Sesiunea plenară I – Cum gândești? Reflectarea asupra unei gândiri  

multiculturale date de Dumnezeu – dr. Janet Nason

11:30 – 12:00 Pauza de cafea

12:00 – 13:15 Seminarii

1. Seminar – Evaluarea dascălului dintr-o perspectivă biblică – dr. Janet Nason  

Acest seminar se va desfășura ca o discuție în care voi prezenta câteva cercetări și instrumente de evaluare de la mai multe programe de formare a dascălilor. Vom sta la o masă rotunda și vom discuta materialele într-un mod interactiv.

2. Seminar – Seminar interactiv – teatru de păpuși – prof. Alina Buzgău, Iuli Petruț și Marcela Rus, Grădinița Elpis, Dej

Acest seminar prezintă una dintre metodele de stimulare a imaginației pentru a contracara efectele dependenței de calculator si jocuri electronice evidente la majoritatea copiilor.

3. Seminar –   Stimularea dezvoltării limbajului la preșcolar – dr. Anamaria Balla

Trăind într-o societate în care comunicarea eficientă este vitală, nu putem neglija subiectul de dezvoltare a limbajului la vârsta preșcolară. În cadrul seminarului ne vom familiariza cu etapele dezvoltării limbajului și cu metode care pot funcționa atât înprevenirea tulburărilor de vorbire, cât și în terapia lor.

4. Seminar – Interdisciplinaritatea – dr. Alina Burcă, Liceul Teologic Baptist Emanuel, Oradea

Seminarul va face referire la formarea competențelor cheie la elevi prin organizarea interdisciplinară a ofertelor de învățare. În prima parte vor fi prezentate câteva informații teoretice, iar în partea a doua vor fi prezentate câteva abordări practice și, mai ales, diseminări pe baza experiențelor participanților la seminar.

5. Seminar – Lider eficient – echipă de succes – dr. Ecaterina Moga, Liceul Teoretic Elimul Nou, Chișinău

Profesorul este liderul clasei de elevi. El urmărește să formeze o echipă de succes din elevii săi. Din această perspectivă vom discuta despre autoaprecierea liderului și nivelul său de expectanțe, comportamentul cadrului didactic în dependența de aceste două variabile. Va fi prezentat modelul de diamant al liderului de succes si vom face integrarea biblică la cele două variabile.

6. Seminar - Școlile creștine în secolul XXI – sunteți pregătiți? – Laci Demeter, ACSI Europa

Care sunt abilitățile specifice secolului 21, și prin ce diferă de cele pe care le predai acum? De ce este nevoie să dezvoltăm abilitățile specifice secolului 21 în școlile  noastre creștine? Cum putem dezvolta aceste abilități în elevii noștri?

13:15 – 14:30 Prânz / Părtășie / Standul de cărți

14:30 – 15:45 Sesiunea plenară II – Reflectând asupra celebrării - 25 de ani ACSI România și 500 de ani de la Reformă – dr. Janet Nason

Această prezentare va reflecta asupra primei conferințe ACSI de la Timișoara cu tema "Școlile creștine, o revoluție în educație" precum și asupra angajamentului lui Luther de a salva biserica și educația din școală.

15.45 – 16.00 Închiderea conferinței

 

 

Evenimente

Conferința Internațională de Leadership Educațional adună lideri de școli creștine din întreaga Europă și dincolo de ea, pentru a dezvolta colaborare strategică și inspirație reciprocă. Tema acestui... more...

 

 
 

Articole adăugate recent

Platforma de îmbunătățire a școlii creștine

Platforma de îmbunătățire a școlii creștine inițiată de ACSI (CSIP) este o comunitate în care școlile membre ACSI se implică în auto-evaluare, definirea obiectivelor strategice și contribuie la dezvoltarea strategică în parteneriat cu alte școli în demersul de implementare a viziunii creștine a educației.

Invitație IELC 2021

Tema pentru acest an este „Inițiative strategice pentru îmbunătățirea școlii” și va fi prezentată de Dr. Larry Taylor, președinte ACSI, Dr. Wolfgang Stock, CEO din partea VEBS, precum și alți vorbitori cu înaltă calificare și lideri din diferite școli, în cadrul diverselor sesiuni din program.

Conferința regională ACSI - 22 octombrie 2016, Bistrița

sâmbătă 22 octombrie 2016