Conferința regională ACSI - 9 aprilie 2016, Reșița, România

Această conferință este un eveniment de o zi și se adresează tuturor cadrelor didactice de la toate nivelurile de predare. Vă așteptăm cu drag!

Data conferinței:  9 aprilie, 2016

Invităm cu drag cadre didactice care lucrează în creșe, grădinițe, școli primare, gimnaziale, licee să participe la această conferință specială care credem că va contribui în mod deosebit la dezvoltarea dumneavoastră personală, profesională și spirituală. 

Conferința începe la ora 09.00 și se încheie în aceeași zi la ora 16.00.

Tema conferinței: Educația creștină în secolul XXI

Locația conferinței: Victoriei Nr. 13, Reșița (Biserica Baptistă Nr. 1)

Reșița, România

Taxe de participare: 

  • 30 lei/persoană pentru dascălii din școlile membre ACSI
  • 35 lei/persoană pentru dascălii din școli care nu sunt membre ACSI

Vorbitor principal: László Demeter

László Demeter este directorul regional pentru Europa al Asociației Internaționale a Școlilor Creștine cu biroul la Budapesta, Ungaria. Dânsul este pasionat de oportunitățile de misiune pe care lucrarea școlilor creștine le oferă astăzi pentru influențarea generației tinere pentru Hristos. László a fost crescut într-o familie creștină în timpul regimului comunist din Ungaria. Familia sa a experimentat în mod real ce înseamnă să fi creștin într-o țară comunistă.

László a absolvit Masteratul în Inginerie la Universitatea Tehnică din Budapesta în anul 1988. În timp ce profesa ca inginer, a primit oferta de a preda jumătate de normă la universitate. Odată cu schimbările politice din 1989, i s-a oferit oportunitatea de a preda la un liceu din Budapesta. S-a întors la studii la Universitatea de Științe Economice și a absolvit Masteratul în Limba Engleză în 1995. În același an, a fost invitat să slujească în cadrul biroului ACSI de la Budapesta, pentru a ajuta la organizarea serviciilor oferite noilor școli creștine din Europa de Est. A studiat apoi Educația Creștină la Philadelphia Biblical University, și a absolvit masteratul în Educație în anul 2006. În 2015 László a început studiile pentru doctorat în Conducerea Școlii Creștine la Columbia International University. După ce a slujit mai mulți ani în pozițiile de consultant educațional și director adjunct pentru ACSI Europa, László a fost numit Director Regional pentru ACSI Europa în anul 2011.

Laszló a ținut numeroase prelegeri și seminarii pe diverse teme de educație creștină la conferințe naționale și internaționale pentru elevi, profesori și directori.

László și Rita sunt binecuvântați cu șase copii care oferă nenumărate exemple pentru învățăturile pe care le împărtășește altora.

Termenul limită pentru înregistrare: 4 aprilie 2016

Formular de înregistrare

Program - Descarca:

Conferința Regională ACSI a Dascălilor Români – Reșița, 9 aprilie 2016

Tema: “Educația creștină în secolul XXI”

9:00 – 9:30 Sosirea și înregistrarea

9:30 – 10:15 Deschiderea conferinței și saluturi

10:15 – 11:30 Sesiunea plenară I –  Școlile creștine în secolul XXI: Strategii care aduc schimbare – Laci Demeter

11:30 – 12:00 Pauză de cafea

12:00 – 13:15 Seminarii

1. Seminar – Predarea deprinderilor secolului XXI: ești pregătit? – Laci Demeter

Care sunt deprinderile secolului XXI, și prin ce diferă de deprinderile pe care le predați acum? De ce este nevoie să predăm deprinderile secolului XXI în școlile noastre creștine? Cum putem dezvolta acele deprinderi în elevii noștri? Acest seminar ne va ajuta să ne dezvoltăm scopurile și inițiativele cu privire la deezvoltarea gândirii critice, colaborării și creativității ca și competențe ale elevilor noștri prin predarea disciplinei de studiu folosind învățarea bazată pe proiect.

2. Seminar – Educația creștină și artele – Vede Tabita și Ienciu Simona Diana

3. Seminar – Tertium non datur" – Provocările educației creștine în postmodernism – Bărnuț Daniel

4. Seminar – Școala creștină: între educația creștină și performanța academică – Nelu Tamaș

5. Seminar – Stadiile dezvoltării credinței – Liz Rauca

6. Seminar – Învățarea experiențială – Andreea Mihai

7. Seminar - “Ucenicizarea – Provocând și inspirându-ne elevii să fie mai mult decât simpli creștini” – Paul Madsen

Cuvântul “ucenic” a fost folosit de credincioșii din primele secole pentru a se descrie pe ei înșiși. Cum putem să ne încurajăm elevii să fie adevărați ucenici și să îl urmeze pe Hristos în viața de fiecare zi?

8. Seminar - Management școlar/Documente școlare – Ionuț Nistor

13:15 – 14:30 Prânz / Părtășie / Standul cu cărți

14:30 – 15:45 Sesiunea plenară II - Profesorii secolului XXI: agenții schimbării – Liviu Căprar

             "Analfabetul viitorului nu va mai fi cel care nu știe să citească, ci acela care nu știe să înțeleagă". Într-o lume tot mai confuză, elevii au           nevoie de indicatoare pentru a-i ajuta să înțeleagă care sunt pericolele de înfruntat, și de echipare corespunzătoare pentru bătăliile spirituale care îi așteaptă. Elevii noștri sunt viitoarea țintă, în războiul care se duce pentru mintea si inima lor. Cum vor putea fi pregătiți pentru "a lupta mai bine"?

15.45 – 16.00 Închiderea conferinței

 

 

Evenimente

Un eveniment pentru liderii școlilor secundare, școlilor primare și preșcolilor. Tema: Conducerea colaborativă eficientă more...
Acesta este un eveniment de o zi pentru cadrele didactice și liderii școlari. Îi invităm pe cei care vorbesc limba română sau engleză să participe la întâlnirea de la Lugoj pentru a învăța, pentru a... more...
Conferința Internațională de Leadership Educațional reunește lideri de școli creștine din întreaga Europă și nu numai pentru a dezvolta colaborarea strategică și inspirația reciprocă. Tema acestui... more...

 

 
 

Articole adăugate recent

Raportul IELC 2024

IELC 2024 a fost un eveniment binecuvântat și copleșitor, plin de cunoștințe, binecuvântări, neprihănire și dragoste pentru Dumnezeu. pentru mine a fost un eveniment necesar pentru a crește spiritual și profesional.

Platforma de îmbunătățire a școlii creștine

Platforma de îmbunătățire a școlii creștine inițiată de ACSI (CSIP) este o comunitate în care școlile membre ACSI se implică în auto-evaluare, definirea obiectivelor strategice și contribuie la dezvoltarea strategică în parteneriat cu alte școli în demersul de implementare a viziunii creștine a educației.

Conferința regională ACSI - 9 aprilie 2016, Reșița, România

9 aprilie 2016