Conferința regională ACSI - 6 Aprilie 2019, Brașov

Acesta este un eveniment de o zi pentru cadrele didactice și liderii școlari. Invităm pe cei care vorbesc limba română sau engleza să participe la întâlnirea de la Brașov pentru a învăța, a avea părtășie și a inspira în lucrarea de educație creștină. Acest eveniment este găzduit de Școala Internațională Greater Grace din Brașov.

Tema Conferinței:

Colaborarea pentru îmbunătățirea învățăriiBrasov Romania

Colaborarea la nivelul fiecărui departament al școlii (între elevi, între clase, între diverse grupuri de vârstă, între dascăli și conducere, etc) și chiar în afara școlii (între școală, biserică, familie și comunitatea în care trăim) poate promova o cultură creștină mai puternică în școală și poate  contribui la îmbunătățirea procesului de învățare.

Locația: 

Biserica Baptistă Speranța Brașov,

Bulevardul Saturn nr. 45
           Brasov, Romania

Cost: 50 ron - școli membre, 55 ron pentru școlile care nu sunt membre

Înscriere: până la 1 aprilie

 

9.00 – 9.30 Sosire și înregistrare

9.30 – 10.00 Deschiderea conferinței și saluturi

10.00 – 11.15 Sesiunea plenară I – "Colaborarea pentru îmbunătățirea învățării", Paul Madsen

Colaborarea se poate întâmpla la multe niveluri ... construirea împreună, lucrul împreună, gândirea împreună sau creșterea împreună. În timp ce fiecare are importanță, cred că creșterea împreună reflectă cel mai bine intențiile lui Dumnezeu pentru noi și contextul și nevoile elevilor de azi.

Prezentare: în limba română, în limba engleză

11.15 – 11.45 Pauză de cafea

11.45 – 12.45 Seminarii

     1. Seminar  – Zidind colaborarea în sala de clasă și în afara ei, Roslyn Barnes

Învățarea prin colaborare pare a fi o idee bună ... dar ce anume este și cum poate fi folosită pentru a spori învățarea elevilor? Acest atelier va explora natura esențială a învățării colaborative, strategiile simple și mai complexe pentru angajarea elevilor în colaborare în cadrul clasei și potențialul colaborării cadrelor didactice cu profesorul pe hol ... și pe tot globul!

     2. Seminar  – Învățarea bazată pe proiect, Liz Rauca - anulat

Învățarea pe bază de proiect îmbunătățește calitatea învățării și oferă elevilor șansa de a învăța cu plăcere. Vă invit să descoperiți modalități de utilizare a acestei metode, începând cu vârsta preșcolară.

     3. Seminar  – Comunități professional de învățare (PLCs), Elisabeth Barg

Prezentare: în limba engleză

     4. Seminar –  Formarea la elevi a deprinderilor pentru rezolvarea conflictelor, prof. Liviu Căprar

Una dintre cele mai solicitante sarcini pentru un profesor sau director de școală o reprezintă soluționarea unui conflict, în special unul iscat între adolescenți. Nici școala creștină nu este un loc lipsit de conflicte. Elevii maturi din școală pot fi însă o ”resursă” deosebit de utilă pentru medierea unor astfel de conflicte. Seminarul prezintă succint principalele metode folosite în abordarea conflictelor, accentuând avantajele formării la elevi a deprinderilor pentru medierea conflictelor ce apar la nivelul grupurilor de elevi din școală, precum și educarea elevilor în spiritul biblic al ”făcătorilor de pace”. Prezentare: în limba română

     5. Seminar  – Redefinind eșecul și succesul din perspectiva inteligenței emoționale, prof. Ema Căprar

Este o binecuvântare să înțelegi evenimentele care te întâmpină în fiecare zi. Este un mare câștig să-ți poți modela emoțiile și să le apreciezi pe ale celor din jurul tău. Ca dascăli lucrăm în primul rând cu oameni. Unul dintre cele mai importante ingrediente ale succesului este să te pricepi la oameni și să evaluezi corect eșecul. În acest seminar vom înțelege care este rolul inteligenței emoționale în abordarea eșecului și a succesului. Prezentare: în limba română

 

13.00 – 14.30 Pauza de masă / Părtășie / Stand cu cărți

14.30 – 15.45 Sesiunea plenară II – "Profesorul creștin - o epistolă a lui Hristos", Bert Vogel 

Prezentare:: în limba română, în limba engleză

15.45 – 16.00 Închiderea conferinței.  Anunțuri. Evaluarea conferinței.

 

Evenimente

Conferința Internațională de Leadership Educațional adună lideri de școli creștine din întreaga Europă și dincolo de ea, pentru a dezvolta colaborare strategică și inspirație reciprocă. Tema acestui... more...

 

 
 

Articole adăugate recent

Platforma de îmbunătățire a școlii creștine

Platforma de îmbunătățire a școlii creștine inițiată de ACSI (CSIP) este o comunitate în care școlile membre ACSI se implică în auto-evaluare, definirea obiectivelor strategice și contribuie la dezvoltarea strategică în parteneriat cu alte școli în demersul de implementare a viziunii creștine a educației.

Invitație IELC 2021

Tema pentru acest an este „Inițiative strategice pentru îmbunătățirea școlii” și va fi prezentată de Dr. Larry Taylor, președinte ACSI, Dr. Wolfgang Stock, CEO din partea VEBS, precum și alți vorbitori cu înaltă calificare și lideri din diferite școli, în cadrul diverselor sesiuni din program.

Conferință Regională - Brașov

sâmbătă 6 aprilie 2019