ACSI Keresztény Alapítvány HÍRLEVÉL

A tanév végéhez közeledve szeretnénk figyelmébe ajánlani a 2017-18-as tanévben induló Nemzetközi Együttmûködési Projektek lehetõségét, valamint néhány az ACSI által biztosított szakmai rendezvényt/képzést, illetve egy új kiadványunkat.

Kedves Keresztyén Pedagógus Testvérünk,

A tanév végéhez közeledve szeretnénk figyelmébe ajánlani a 2017-18-as tanévben induló Nemzetközi Együttmûködési Projektek lehetõségét, valamint néhány az ACSI által biztosított szakmai rendezvényt/képzést, illetve egy új kiadványunkat. 

ANGOLUL TUDÓ PEDAGÓGUSOKNAK AJÁNLJUK: 
Nemzetközi együttmûködési projektek: on-line képzés és iskolák közötti együttmûködési lehetõség egyben A 2017-18-as tanév során! (JELENTKEZÉS MÁR FOLYAMATBAN) 
Angolul tudó, nemzetközi intézmények közötti kapcsolatépítés iránt érdeklõdõ pedagógusoknak különleges kurzust ajánlunk. Az on-line képzés keretében elsajátíthatják a projektalapú tanuláshoz és sikeres projektek tervezéséhez kapcsolódó ismereteket, majd ezek alapján más intézményekkel közösen projekteket dolgoznak ki diákjaik számára, amelyeket a kurzus gyakorlati részeként diákjaik részvételével meg is valósítanak. Bõvebb információ és jelentkezés.

**** **** **** ****

On-line pedagógus továbbképzések, 3-7 hetes idõtartamban, 2017. július, 2017. október 
Jelenleg csak angol nyelven elérhetõk on-line képzéseink. Nagyobb érdeklõdés esetén elképzelhetõ, hogy egy-két kurzust magyar nyelven is elérhetõvé teszünk a jövõben. 

Induló képzések: 
The Mission of the Christian School (a keresztyén iskola küldetése) – 3 hét 
Kurzusok indulnak: július, október 

The Teacher's Worldview (A pedagógus világnézete) – 3 hét 
Kurzusok indulnak: július, október 

21st Century Skills in Education (21. századi készségek az oktatásban) – 6 hét 
Kurzus indul: október 

Totally Positive Teaching (Teljesen pozitív tanítás) – 7 hét 
Kurzus indul: október 
Bõvebb információ

**** **** **** ****

KÖZÉPISKOLÁKNAK AJÁNLJUK: 
Nemzetközi Diákvezetõi Konferencia, 2017. szeptember 27-30, Zánka 

Ismét megrendezzük nagy sikerû éves nemzetközi középiskolás diákvezetõi konferenciánkat, immár a 19. alkalommal! Az elmúlt tanévben 325 résztvevõ érkezett 16 ország 36 iskolájából. Bátorítunk minden középiskolát, hogy ne hagyják ki ezt az egyedülálló lehetõséget! A korábbi évek tapasztalatai alapján a konferencia sok diák lelki és személyiség fejlõdésére életre szóló hatással van, és rajtuk keresztül az egész sikola keresztyén szellemiségének erõsödéséhez hozzájárulhat.A helyek gyorsan betelhetnek, ezért kérjük, hogy mielõbb jelentkezzenek!(Regisztráció már folyamatban van). 
Bõvebb információ.

**** **** **** ****

KÖNYV: 
Harro Van Brummelen: Istennel az osztályteremben 
Már nyomdában van, és hamarosan ismét kapható lesz egyik legkeresettebb kiadványunk, átdolgozott és kibõvített tartalommal! 
vanBrummelen HU
Méret: 150x220 mm 
Terjedelem: 290 oldal 
Ára: 1800 Ft 
Tagintézményeknek: 1500 Ft 
Elõrendelés most 10 %-os kedvezménnyel legalább 5 db könyv rendelése esetén, a június végéig beérkezett, emailben leadott rendelésekre.

A könyv átfogó képet ad a tanulásról és a tanításról. Bemutatja a tanítás közismert megközelítéseit, és felvázol egy keresztyén alternatívát. Kidolgozza a keresztyén emberképre épülõ tanítási/tanulási modellt. A könyv segítséget kíván nyújtani az aktív, és a jövendõbeli keresztyén pedagógusok részére gyakorlati és elméleti területeken egyaránt. Felhasználható egyetemeken, fõiskolákon neveléselméleti jegyzetként vagy például keresztyén iskolákban tantestületi értekezletek, továbbképzések anyagaként. 
Harro Van Brummelen jelentõsen kibõvítette és átdolgozta népszerû, a keresztyén pedagógusok számára alapmûnek is tekinthetõ könyvének elsõ kiadását. Így még átfogóbban, korunk új kihívásait figyelembe véve mutatja be a keresztyén oktatás legfontosabb jellemzõit. Teljesen új fejezetet szentelt a világi iskolában keresztyén pedagógusként végzett munka sajátos kihívásainak. 
Azoknak is ajánljuk az új kiadás elolvasását, akik az elsõ kiadást már jól ismerik. 
További információ és megrendelés.

Amennyiben kapcsolatba kíván lépni velünk, írjon emailt acsieurope@acsi.org. vagy hívjon telefonon 06 1 292-6246.

Testvéri üdvözlettel: 
Az ACSI Európa csapata 
www.acsieurope.org/hu/ 

EMAIL CÍM ÉS ADATOK: 
Új levelezõ listánkban tárolt adatait frissítheti, érdeklõdési területeket választhat a hatékonyabb kömmunikáció érdekében.

IELC 2024-es jelentés

Az IELC 2024 áldott és elsöprő esemény volt, tele tudással, áldásokkal, igazságossággal és Isten szeretetével. számomra ez egy szükséges esemény volt, hogy lelkileg és szakmailag felnőjek.

közelebb hozzuk az iskolákat Istenhez és egymáshoz

„Azon dolgozunk, hogy közelebb hozzuk az iskolákat Istenhez és egymáshoz.” A Keresztény Iskolák Nemzetközi Szövetsége világszerte keresztény pedagógusokat támogat abban, hogy keresztény szemléletük mindinkább megjelenhessen tanításukban, és ezáltal Jézus Krisztushoz vezethessék a fiatalokat.

IELC 2021 - MEGHÍVÓ

Az idei konferencia témájaStratégiai intézményfejlesztési kezdeményezések. Fő előadóink Dr. Larry Taylor, az ACSI elnöke, Dr. Wolfgang Stock, a VEBS német keresztyén iskolaszövetség vezetője, és más kiváló szakemberek.

Keresztyén intézményfejlesztés

Az ACSI Keresztyén Intézményfejlesztési Platformja (CSIP) egy olyan közösség, amelyben az ACSI tagintézményei értékelhetik saját előrehaladásukat, egymással együttműködve stratégiai célokat tűzhetnek ki, és az oktatás keresztyén szemléletéből kiindulva segíthetik egymást a stratégiai fejlődésben.