Platforma de îmbunătățire a școlii creștine

Platforma de îmbunătățire a școlii creștine inițiată de ACSI (CSIP) este o comunitate în care școlile membre ACSI se implică în auto-evaluare, definirea obiectivelor strategice și contribuie la dezvoltarea strategică în parteneriat cu alte școli în demersul de implementare a viziunii creștine a educației.

CSI Vision

login  

Conectare CSIP

 

Standardele CSIP oferă școlilor un set de indicatori pentru a evalua viziunea actuală pe care o au pentru educația creștină și implementarea ei la multiple niveluri. Înțelegând faptul că fiecare școală este unică și parcurge un proces lung de creștere și maturizare, această autoevaluare contribuie la stabilirea strategică a obiectivelor de îmbunătățire folosind termeni comuni școlilor ACSI la nivel mondial.

Acest articol vă oferă o introducere asupra procesului și a diferitelor elemente ale platformei. Consultanții ACSI Europe sunt disponibili pentru a răspunde la orice întrebare și pentru a oferi asistență la nevoie.

Această platformă a fost introdusă la IELC 2021. Toți participanții la conferință IELC 2021 primesc acces gratuit la această platformă în perioada 3 martie - 31 august. Aceasta este o fază de testare în care vom solicita feedback-ul dvs. înainte de lansarea oficială a CSIP pe 1 septembrie 2021. După 1 septembrie 2021, platforma va fi pusă la dispoziția școlilor membre la reînnoirea calității de membru anual al școlii. Este disponibil un ghid de utilizare mai detaliat (în engleză).

Instrument de autoevaluare

Fiecare membru al echipei tale de autoevaluare ar trebui să reprezinte diverși membrii ai comunității școlare. În mod ideal, aceasta ar include un membru al bordului școlii, un membru al echipei de conducere și un profesor care aduc informații de la alte persoane sua grupuri.

Această autoevaluare este împărțită în jurul a cinci standarde. Fiecare standard descrie un domeniu sau aspect care necesită atenție pentru îmbunătățirea școlii. și argumentul care stă la baza includerii acestuia în procesul de autoevaluare al școlii creștine.

Standard 1: Filosofie și fundamente

Standard 2: Conducere și personal

Standard 3: Predare și învățare

Standard 4: Formare spirituală

Standard 5: Planul de îmbunătățire strategică a școlii

Fiecare standard are 4-6 indicatori care identifică un aspect al calității școlii creștine corespunzător standardului. Autoevaluarea implică școala în raportarea nivelului de dezvoltare al fiecărui indicator. Fiecare indicator are un set de 4 descriptori, prezentați într-o secțiune, și pe care școala îi folosește să determine măsura în care activitățile sunt în concordanță cu indicatorul respectiv.

Pentru fiecare indicator, echipa de autoevaluare raportează nivelul de dezvoltare a școlii ca fiind:

în formare: școala recunoaște nevoia de a face pași semnificativi în acest domeniu.
în dezvoltare: școala a făcut pași înspre activitate de calitate, dar identifică nevoia semnificativă de creștere în acest domeniu.
în maturizare: școala a derulat activitate de calitate în acest domeniu și este pregătită pentru a împărtăși experiența lor cu alții
în prosperitate: școala a avansat dincolo de nivelul de calitate exprimat în indicator și contribuie la dezvoltarea altor școli prin împărtășirea experienței și expertizei lor în acest domeniu


Rezumatul procesuluiCSI Community

Identifică membrii echipei tale începând cu unul dintre utilizatorii menționați în formularul de membralitate a școlii. Conturile de utilizator trebuie stabilite pe website-ul ACSI folosind codul școlii. Membrii echipei tale vor avea access la autoevaluare. Fiecare dintre cele 5 standarde sunt descrise aici într-o formulare generală având la dispoziție butoane pentru a vizualiza și a răspunde la fiecare indicator în cadrul standardului respectiv.

După finalizarea autoevaluării, veți primi un raport cu recomandări pe care să le luați în considerare. Acest raport va oferi o bază a colaborării voastre cu ACSI și rețeaua noastră de școli în munca noastră comună de a discuta nevoile voastre și a oferi oportunități pentru a împărtăși cu alții aspectele voastre forte cu scopul dezvoltării reciproce.

Obiective strategice

Scopurile strategice sunt esențiale pentru îmbunătățirea școlii. Folosind autoevaluarea completată și ultimul raport, poți ajuta echipa de conducere să se concentreze pe domeniile cheie care au nevoie să fie dezvoltate.

După ce analizați acest raport, vă recomandăm să invitați câțiva membrii ai comunității școlii voastre împreună cu câțiva lideri de la alte școli pentru a studia acest raport și a face comentarii cu privire la potențiale strategii de dezvoltare. Acest demers va stabili un context pentru obiectivele voastre strategice și va ghida echipa voastră de conducere în alegerea resurselor și instrumentelor profesionale de dezvoltare care se adresează cel mai bine acestor obiective. Puteți folosi instrumentele oferite aici pentru a vă ajuta să stabiliți obiectivele strategice corelate cu indicatorii specifici pe care doriți să vă focalizați și să monitorizați progresul echipei voastre.

Planul de îmbunătățire strategică a școlii

Pe baza obiectivelor strategice propuse de școala voastră, selectează serviciile profesionale existente oferite de ACSI și partenerii noștri, care ajută cel mai mult școala voastră să îndeplinească aceste obiective. De asemenea poți adăuga și edita serviciile pe care le găzduiești sau la care dorești să participi.

Folosește platforma pentru a înregistra activitățile pe care le-ați întreprins și progresul pe care l-ați înregistrat în fiecare an prin eforturile demarate pentru îndeplinirea obiectivelor strategice. Monitorizează, împărtășește și celebrează progresul pe care îl înregistrați în îndeplinirea obiectivelor strategice pe măsură ce implemențați planul vostru. Revizuiți-vă obiectivele și modificați planul dacă este necesar.

Evaluare externă

Cel mai înal nivel de implicare a școlii este procesul de evaluare externă, care oferă responsabilitate prin relații.

Puteți solicita evaluare externă din partea unei echipe lideri de școală care au finalizat instruirea aprobată de ACSI pentru acest proces. Această echipă va realiza verificarea autoevaluării voastre și va recomanda un calificativ special pentru școala voastră. Această evaluarea poate fi realizată în cursul unei vizite de o zi sau în combinație cu un alt eveniment sau activitate găzduită de școala voastră.