ACSI HÍRLEVÉL – 2020. nyár

Kedves Testvérek!

Az ACSI Európa munkatársai igyekeznek megtalálni a módot arra, hogy a jelenlegi helyzetben is támogassák a keresztyén oktatási intézmények fejlődését.

Ezúttal két lehetőségre hívjuk fel figyelmüket:

  1. Nemzetközi diákvezetői konferencia – az idén online formában
  2. „Együttműködésben megvalósuló projektek” – online pedagógus továbbképzés

 


Diákvezetői konferenciánkat idén ONLINE formában szervezzük meg.

Szeretettel hívjuk az általános iskolák 7-8. osztályos, valamint a középiskolák 9-12. évfolyamos diákjait, hogy csatlakozzanak a világ minden táján bekapcsolódó társaikhoz, és megélhessék a közösség lélekemelő erejét, növekedhessenek hitükben és vezetői képességeikben, és a tanultakat felhasználva pozitív hatással lehessenek iskolájuk légkörére és keresztyén szellemiségére.

Bátorítjuk mindazokat az iskolákat is, akik az eddigi konferenciákra nem tudtak eljönni, hogy éljenek a lehetőséggel, hiszen most utazás és jelentős anyagi áldozat nélkül részt vehetnek ezen az egyedülálló eseményen.

A konferencia időpontja: szeptember 21-25 (hétfő-péntek)

Akinek ez a hét semmiképp nem alkalmas, kérjük, jelezze, mert elképzelhető, hogy korlátozott számú résztvevővel a rá következő, szeptember 28-i héten is megszervezzük a konferenciát.

Az előadásokat, beszélgetőköröket és választható szemináriumokat délutánonként szervezzük, tehát a diákok délelőttönként részt tudnak venni a tanórákon. Kérjük az intézményvezetőket és pedagógusokat, hogy a konferencián részt vevő diákok számára gondoskodjanak a tanulmányi terhek csökkentéséről, hogy a délutánjaik szabadok lehessenek.

Az online konferencia részvételi díja magyar tagintézményeknek mindössze 10 EUR/fő.

A konferencián csak tagintézmények vehetnek részt.

Az online konferenciánál nincs létszámkorlát, viszont kérjük az intézményektől, hogy 10 diákonként nevezzenek ki legalább egy pedagógust, aki felelősséget vállal a diákok aktív részvételéért, segíti őket a konferenciára való felkészülésben, a konferencia hetében támogatást és segítséget nyújt nekik többek között a cselekvési terv kidolgozásában, valamint a konferencia után is támogatja őket annak megvalósításában.

A konferencia munkanyelve az angol, tehát a diákok (és a segítő pedagógusok) részéről az online forma esetén is elvárás a társalgási szintű angoltudás.

Az előadások meghallgatásához és a beszélgetőkörön való részvételhez az iskolának kell biztosítania megfelelő tantermet és eszközöket (pl. kivetítő, hangosítás, számítástechnika szaktanterem). A beszélgetőkörökhöz a diákok használhatják saját eszközeiket (pl. tablet), de kérjük, hogy ezek megfelelőségét a segítő pedagógusok előzetesen ellenőrizzék.

JELENTKEZÉS:

Kérjük, az igények pontos feltérképezése érdekében mielőbb regisztráljanak a konferenciára (most még elegendő a létszámokat megadni, általános/középiskola bontásban).

Jelentkezési link: https://acsieurope.org/cms/en-us/slc-registration


Együttműködésben megvalósuló projektek című képzésünket várhatóan nyár végén-tanév elején hirdetjük meg.

A kurzus online végezhető.

Tagintézményeink pedagógusai ingyenesen vehetnek részt a kurzuson, ennek feltétele, hogy az intézmény megújítsa tagságát a 2020/21-es tanévre.

A kurzus első 4 hetében a résztvevők elsajátíthatják a projektalapú tanulás módszertanát, és projekt-partnereket választhatnak maguknak a többi résztvevő közül. Az így létrejövő csapatok közös projektet terveznek diákjaik számára, amelyet a felkészülési időszak lezárulása után az intézmények egymással együttműködve valósítanak meg.

A nyár folyamán bővebb információkat teszünk ki honlapunkra.

Ha bármilyen kérdésük van, vagy bármiben segíthetünk, forduljanak hozzánk bizalommal!


Kenyeres Anna

Rendezvény koordinátor, ACSI Európa

Anna_Kenyeres@acsi.org  -  tel. 36/06 20-911-0002