Megjelent a TELJESEN POZITÍV TANÍTÁS!

A pedagógusok és a diákok sikerének titka. Joseph Ciaccio (235x165 mm-es méret, 176 oldal)

Fegyelmezési gondok, szûkös források, túlzsúfolt osztálytermek. A pedagógusoknak naponként kell ezekkel a problémákkal szembenézniük, melyek felemészthetik hivatásuk iránti szeretetüket. Hogyan összpontosíthatnak a lényegre és õrizhetik meg lendületüket napról napra? Erre kínál megoldást Joseph Ciaccio a Teljesen Pozitív Tanítás címû könyvében.

A Mr. Ciacco által kifejlesztett Teljesen Pozitív Tanítás középpontjában az a meggyõzõdés áll, hogy az nemberek képesek saját hozzáállásukat megváltoztatni. Ha egy pedagógus lelkesedéssel és a tanulást elõsegítõ eszköztárral felfegyverkezve lép be az osztályterembe, bizalomra épülõ kapcsolatot építhet ki diákjaival. A szerzõ öt technikát mutat be, melyek segítségével pozitív tanulási élményt biztosíthatunk a diákoknak, elõsegítve ezzel tanulmányi eredményességüket:

◆ A tanár és a diákok szükségleteit kölcsönösen betöltõ órai tevékenységek

◆ A pedagógus kedvezõtlen érzéseinek megváltoztatása

◆ A fegyelmezési problémák kezelése az önfegyelem kialakításának segítségével

◆ A gyenge tanulók ön-motiváltságának elõsegítése

◆ A diákok folyamatos aktív részvételét biztosító tanítási módszerek alkalmazása

Amikor a pedagógus a Teljesen Pozitív Tanítást alkalmazza, a diákok önbizalma nõ, nagyobb mértékben képesek lesznek saját viselkedésük irányítására, és a közösség részének fogják érezni magukat. Saját maga pedig jelentõs szakmai és személyes fejlõdésen megy át, felismerve, hogy hozzáállásával és tetteivel milyen nagy hatással lehet a felnövekvõ nemzedékre. 

Mr. Ciaccio példák sokaságával mutatja be, hogy a fenti módszerek hogyan mûködnek a gyakorlatban. Arra is sokféle tippet és stratégiát kínál, hogyan vezessük be, és tegyük mindennapi gyakorlatunk részévé ezeket a módszereket. A Teljesen Pozitív Tanítás lelkesítõ olvasmány, amely segít, hogy minden egyes tanítási napnak megújult erõvel, bölcsességgel és megelégedettséggel vágjunk neki.

A könyv elsõ fejezete elolvasható a honlapunkon: https://acsieurope.org/home/2015/TPT_WEB_AJANLO.pdf

Megrendelhetõ a Kiadványaink oldalon.

IELC 2024-es jelentés

Az IELC 2024 áldott és elsöprő esemény volt, tele tudással, áldásokkal, igazságossággal és Isten szeretetével. számomra ez egy szükséges esemény volt, hogy lelkileg és szakmailag felnőjek.

közelebb hozzuk az iskolákat Istenhez és egymáshoz

„Azon dolgozunk, hogy közelebb hozzuk az iskolákat Istenhez és egymáshoz.” A Keresztény Iskolák Nemzetközi Szövetsége világszerte keresztény pedagógusokat támogat abban, hogy keresztény szemléletük mindinkább megjelenhessen tanításukban, és ezáltal Jézus Krisztushoz vezethessék a fiatalokat.

IELC 2021 - MEGHÍVÓ

Az idei konferencia témájaStratégiai intézményfejlesztési kezdeményezések. Fő előadóink Dr. Larry Taylor, az ACSI elnöke, Dr. Wolfgang Stock, a VEBS német keresztyén iskolaszövetség vezetője, és más kiváló szakemberek.

Keresztyén intézményfejlesztés

Az ACSI Keresztyén Intézményfejlesztési Platformja (CSIP) egy olyan közösség, amelyben az ACSI tagintézményei értékelhetik saját előrehaladásukat, egymással együttműködve stratégiai célokat tűzhetnek ki, és az oktatás keresztyén szemléletéből kiindulva segíthetik egymást a stratégiai fejlődésben.