ACSI-RPI Vezetõi Konferencia

Az alábbi hírlevélben egy rövid beszámolót olvashat a vezetõi konfereciáról, illetve az azt követõ Óvodapedagógus Szakmai Napról.

Kedves Konferencia Résztvevõ!
Az alábbi hírlevélben egy rövid beszámolót olvashat a vezetõi konfereciáról, illetve az azt követõ Óvodapedagógus Szakmai Napról.

ACSI-RPI Vezetõi Konferencia

2016. február 18-19.

Az ACSI Európa és a Református Pedagógiai Intézet szervezésében, az OGO Alapítvány támogatásával került megrendezésre a Nemzetközi Vezetõi Konferencia az Airport Hotel Stáció Konferencia Központban. 90 intézményvezetõ részvételével hallgathattunk buzdító áhítatokat, plenáris elõadásokat ismert hazai és nemzetközi elõadók tolmácsolásában, továbbá kerekasztal beszélgetést keresztyén üzletemberek és vezetõk részvételével, illetve továbbképezhettük magunkat a szekció foglalkozások által. Az elõadók között holland és angliai elõadókat is hallgathattunk. 
A konferencia témája: A keresztyén mint vezetõ - a vezetõ mint keresztyén


A konferencia elõadásának témái:

Vezetõi szerepek a családban – Dr. Pálhegyi Ferenc • A keresztyén mint vezetõ - a vezetõ mint keresztyén – Jacob Braaksma • Keresztyén iskolavezetés - nemzetközi kitekintés – Demeter László • A vezetés etikája – Dr. Tomka János • A keresztyén iskola és a szülõk – Jan de Haan • Kerekasztal beszélgetés: A vezetés keresztyén aspektusai a mindennapokban – Szontagh Pál • A keresztyén pedagógus, mint vezetõ – Szontagh Pál • 21. századi tanulás-tanítás a keresztyén oktatási intézményekben – Demeter László • A projekt-módszer alkalmazásának lehetõségei – Demeter László • A keresztyén intézményvezetõ hatása az intézmény fejlõdésére – Jacob Braaksma.

KÖSZÖNJÜK, hogy részt vett ezen a konferencián, és aktívan hozzájárult a rendezvény sikeréhez. Bízunk benne, hogy mind az elõadások által, mind a személyes beszélgetések által Ön is gazdagodott mind szakmailag, mind lelkileg. Nagyon sok pozitív visszajlezést kaptunk a választott témákkal kapcsolatban, és köszönjük a témajavaslatokat is a jövõre nézve

Nyitó áhítat - Dr. Jakab-Szászi Andrea
A vezetés etikája – Dr. Tomka János
21. századi tanulás-tanítás a keresztyén oktatási intézményekben – Demeter László
Vezetõi szerepek a családban – Dr. Pálhegyi Ferenc
Kerekasztal beszélgetés: A vezetés keresztyén aspektusai a mindennapokban
A keresztyén pedagógus, mint vezetõ – Szontagh Pál
A keresztyén mint vezetõ - a vezetõ mint keresztyén – Jacob Braaksma
 
 

ACSI Óvodapedagógus Szakmai Nap

2016. február 20.

Az egynapos szakmai rendezvény házigazdája a Betlehem Református Óvoda volt, amiért nagyon hálásak vagyunk az intézmény fenntartójának, vezetõjének, és minden kedves kollégájának.
A 70 résztvevõ közül sokan többszáz kilométert utaztak, hogy részesüljenek a rendezvény szakmai és lelki áldásaiban.

Téma: Az óvodai légkör és a környezet szerepe gyermekeink nevelésében

Vendégelõadó: Peter Michell, pedagógus, lelkipásztor, a Mr. Noah’s Nursery School (Egyesült Királyság) alapítója és vezetõje (az óvoda 2015-ben ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját). 30 évig szolgált iskolai lelkészként az Ark Willam Park Academy iskolában.
 

Regisztráció és ACSI könyvasztal
Jordanidisz Ágnes, az ACSI pedagógiai tanácsadója tanít
Peter Michell elõadása, Kenyeres Anna tolmácsolásával
Fórumbeszélgetés pedagógusokkal, pedagógiai szakértõkkel és szülõkkel
 
 
 

IELC 2024-es jelentés

Az IELC 2024 áldott és elsöprő esemény volt, tele tudással, áldásokkal, igazságossággal és Isten szeretetével. számomra ez egy szükséges esemény volt, hogy lelkileg és szakmailag felnőjek.

közelebb hozzuk az iskolákat Istenhez és egymáshoz

„Azon dolgozunk, hogy közelebb hozzuk az iskolákat Istenhez és egymáshoz.” A Keresztény Iskolák Nemzetközi Szövetsége világszerte keresztény pedagógusokat támogat abban, hogy keresztény szemléletük mindinkább megjelenhessen tanításukban, és ezáltal Jézus Krisztushoz vezethessék a fiatalokat.

IELC 2021 - MEGHÍVÓ

Az idei konferencia témájaStratégiai intézményfejlesztési kezdeményezések. Fő előadóink Dr. Larry Taylor, az ACSI elnöke, Dr. Wolfgang Stock, a VEBS német keresztyén iskolaszövetség vezetője, és más kiváló szakemberek.

Keresztyén intézményfejlesztés

Az ACSI Keresztyén Intézményfejlesztési Platformja (CSIP) egy olyan közösség, amelyben az ACSI tagintézményei értékelhetik saját előrehaladásukat, egymással együttműködve stratégiai célokat tűzhetnek ki, és az oktatás keresztyén szemléletéből kiindulva segíthetik egymást a stratégiai fejlődésben.